Garnalen met kouseband en witte rijst. Het is zeker 25 jaar geleden geleden dat ik dit heb gemaakt en er zijn vele variaties en ik heb er zelf een ontwikkeld die nog goed uitpakt ook. Je doet wat Zonnenbloem olie in een grote pan of wok een eetlepel of 6, en fruit een halve ui gesnipperd en een teen knoflook gesnipperd. Dan voeg je kleine garnalen toe, niet de hollandse garnalen maar de normale ongeveer een anderhalf koffie kopje. Kan ook iets grotere garnalen nemen. En bak dat voor een minuut of 3 mee en voeg aan de start een theelepel masalla toe en een maggie blokje verkruimeld. Na de 3 minuten voeg je de kouseband toe, als je dit niet kunt krijgen neem verse Haricot bonen in stukjes van 3 centimeter een koffiekopje vol of anderhalf, en gooit er een klein beetje water bij zodat het 10 minuten kan stoven op laag vuur. Serveren met witte rijst. http://www.surinaamseten.nl/UserImage/Newrecepi/ab12014-48-41Chinese%20Kousenband%20Garnalen%202.jpg

Advertenties