Ik heb jullie eerder Roti leren maken en iedereen vond het geweldig. Ondanks meer als 25 jaar kennis van Roti bereiden heb ik nooit het geheim gekend van echte Hindoestaanse Roti. Dit is die echt shit met hoog Paak gehalte. Ik zal jullie laten zien hoe het eruit ziet maar de pagina werkt half dus ik moest improviseren maar het werkt. http://www.mytaste.nl/r/kip-masala-met-kouseband-en-roti-428795.html Mooi je hebt honger gekregen en bent nieuwschierig geworden. Wel hier is het recept. Snij 5 tenen knoflook in stukjes of plakjes. Snipper 1 hele grote Ui fijn. Giet wat olie in een wok een grote laag van een centimeter of in hele grote pan en laat dat heet worden. Voeg de Ui en Knoflook toe en fruit dat aan. Bak vervolgens een eetlepel of 2 massala mee met anderhalf theelepel ketoembar, dat is kruiden kun je halen bij de Albert hein, en net iets minder als een kleine halve theelepel gemberpoeder en 4 maggie blokjes fijn gepoederd, en 3 theelepels sambal meebakken voor een minuut. Voeg dan een kilo kip toe in stukken gehakt of kleine kippenpootjes bestrooid licht met zout en zwarte peper. Schep goed om en bak even tot het een beetje gaar is terwijl je blijft omscheppen af en toe. Voeg dan wat in stuken gesneden aardappel toe 4 normale grote aardappels is zat. Giet er water in tot het net niet onder staat. Het vocht moet er net een centimeter onder de aardappels komen.Voeg nog een half koffie kopje masala toe en voeg vervolgens 2 eetlepels ketjap toe en schep het om. Kook het op laag vuur voor 27 minuten en laat het stoven. Dan gaat de 500 gram kouseband erbij of ter vervanging verse haricots. Dat koken we voor een minuut of 12. Dan is het gerecht klaar maar de eieren moeten er nog bij dat gerecht is het volgende: Kook ook de eieren hard (in 8 minuten) en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren. Doe een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de eieren aan alle kanten bruin. en kunt u het beste een dag van tevoren maken of dezelfde dag in de ochtend en opzij zetten om de laatste 6 minuten toe te voegen in de pan of wok met roti zodat het opwarmt en smaak en saus opneemt. Wel goed omscheppen. Je hebt nog een roti koek nodig en die kun je halen bij de toko of Surinaamse eetzaken of bij de Albert Hein http://www.ah.nl/producten/pasta-rijst-internationale-keuken/wereld-keuken/surinaams/roti-vellen   Eet smakelijk dit is die echte Hindoe shit. Wil je het gekruider je kunt het doen. Wil je het minder ook.

Tip hoe de Roti constant in de gaten zodat het niet te droog word anders wat water toevoegen beetje. Je kunt de roti ook serveren met witte rijst.

Advertenties