De ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie die geschorst werd om een controversiële tweet over de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) keert niet terug in haar functie.

Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten vrijdag gezegd na afloop van de ministerraad. Er wordt nog gekeken naar eventuele maatregelen en daarbij wordt ontslag niet uitgesloten. 

“Zij komt niet meer terug in deze functie. Nooit”, aldus Opstelten. Yasmina Haifi was gedetacheerd bij het Nationaal Cyber Security Centrum, dat onder de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid valt.

Opstelten zei geschrokken te zijn van de inhoud van de

tweet

. Haifi schreef daarin dinsdag dat IS ”een vooropgezet plan van zionisten” is die ”bewust de islam zwart willen maken”. Aanleiding was de discussie over de onrust in de Schilderswijk door recente betogingen van voor- en tegenstanders van IS, voorheen ISIS. http://www.nu.nl/politiek/3853044/ambtenaar-definitief-functie-kwijt-tweet.html Bewijs dat ISIS daadwerkelijk is opgericht door de Zionisten volgens Frans raport kunt u hier inzien. http://www.veteranstoday.com/2014/08/04/french-report-isil-leader-mossad/